nedjelja, 5. lipnja 2011.

Roba s greškom

Face s pjace. Ovo je nešto od prije tri godine. U "Hrvatskim velikanima" br.5, epizoda o Marku Maruliću, čiji je autor Branko Ricov, objavljena mi je i ova ilustracija ( koju je obojao Branko Ricov ) u rubrici "Oko sokolovo", sa još jednom, između kojih morate pronaći deset razlika.
No, druga je nečijom greškom, otisnuta potpuno ista, kao i ova, pa zainteresirani učenici nakon uloženog truda, nisu mogli pronaći ni jednu razliku :-)
Ne objavljujem puno, a i kad nešto objavim, pa mi netko to začini ovakvim pizdarijama, onda imam razloga za grintanje. A posebna su priča tekstovi, gdje me ionako jedva, tu i tamo neko spomene, pa onda još i krivo prezime napiše. Obično me prekrste u Ercegovca ( "Kvadrat" br. 18. tekst o izložbi "Splitcomic" ), zamjenjujući me s kolegom koji je odavno digao ruke od ćorava posla.
Al šta je, tu je. Kad vidiš koliko grešaka danas ima u novinarskim člancima na netu, onda ti bude jasno da to nitko ne provjerava i da sve otišlo dovraga...

Broj komentara: 5:

Rico kaže...

dobro obojano

erca kaže...

Je. A kako li su splićanke i prije 500 godina bile umišljene?

mcn kaže...

Pa i ti imaš u desnom stupcu Repčak umjesto Rapčak i Tonći sa ć umjetso č. :P

mcn

erca kaže...

Al ja to ne tiskam na papir, ovdi se to uvik da ispravit, a papir ćemo uzet za 20-30 godina ( ako budemo živi ), i bost će nas u oko te šugave greške...
Vidi stvarno, prvi put vidim da je Rapčak :-)

Rico kaže...

al stvarno je dobro obojano