ponedjeljak, 1. veljače 2010.

Šta se gleda?

Jedino sam ovo prošli mjesec pogleda u kinu i dobro me iznervira. Zanemarimo sad vizalno, tu je sve krasno kako to već biva u visokobudžetnim produkcijama, ali pukotine u scenariju meni su prave rupetine.
Rupetina prva: pilotkinja zlih zemljana, koja simpatizira glavne junake, prilikom napada na svetište domorodaca, promrmlja "Nisam zbog ovoga došla u vojsku" i svojevoljno napusti zadatak, zajedno sa letjelicom, naravno.
Rupetina druga: par kadrova kasnije , ona zbog ovog čina nije pozvana ni na kakav disciplinski postupak od strane svog zapovjednika, a radi se o nekakvoj vojsci.
Rupetina treća: malo kasnije, ona zajedno sa glavnim likovima, svojevoljno uzima letjelicu s kojom oni premjeste labaratorij-kontejner na lokaciju nepoznatu njenom zlom zapovjedniku.
Rupetina četvrta: prilikom spomenute otmice letjelice, zli zapovjednik zajapuren i bijesan puca za njom (?), a ni on, ni nitko od podređenih ne kreće u potjeru za njima (?????????????), a imaju iste takve letjelice, koje nisu u kvaru.
Rupetina peta: zahvaljujući tome šta su negativci izgubili nadzor nad lab-kontejnerom, jer su eto "zaboravili" krenuti u potjeru, pozitivci su se skompali sa domorocima i izvojevali konačnu pobjedu...
Rupetina šesta: bez obzira na poznavanje "domaćeg terena", bilo bi stvarno teško strelama i kopljima pobjediti vatreno oružje ( znaju to samuraji ). Dobro, mislim da je to jednom uspjelo zuluima protiv engleza, negdi u južnoj Africi, i to zato šta je njih bilo više nego su englezi imali metaka. A imali su puno metaka.
Rupetina sedma: ipak se odnosi i na vizualno. Kako , mater mu jebem, vodopad pada sa one lebdeće planine? Odakle toliko vode na fucking lebdećoj planini? Jasno je da bi takav vodopad moga potrajat, tek 10-20 minuta, nakon kiše naravno.
Rupetina osma: i kako i zašto te planine uopće lebde?
Sve to eto nije naročito bitno autorima, jer radi se o dobroj prašini za u oči, pa očito nije ni gledaocima, koji možda ne znaju kako se pokoravaju domoroci i kako se širi zapadna civilizacija.
Podjele im se zaražene deke...

Broj komentara: 8:

Rico kaže...

Nisan gleda, ali kad buden gleda, gledat cu opusteno s namjerom da se zabavim... to mi je dosta.
Tebi onda ne valja ni Rambo 4 kad je satra po azije!? Meni je bila gula gledat.

imas dobru njemacko-svedsku alternativnu kinematografiju. Udo Guzenmajer, Oto fon Onanis, Ingemar Penismark...

Inače, nisu zului jedini opstali, tu su i naši veliki,mali gali!!!

erca kaže...

Ta njemačko-švecka alter kinematografija je svakako zabavnija...
Zabava, zabava... od filma očekujem više od same zabave, a za zabavu igram poker na svlačenje ili gađam prolaznike snajperom...
Aj pogledat ću Ramba4 kad je tako dobar...

Rico kaže...

Onda tebi ne valja ni američki nindža!?

erca kaže...

Al mi valja Američki psiho!

Maxim kaže...

baš nedavno nešto čitao o tom sukobu afrikanaca i engleza, c, svega tucet pjegavih je sa nekoliko strojnica pokosilo par tisuća crnaca, mislim da je čak to bila maxim strojnica tako da rupetina šesta vrijedi itekako :)

Anonimno kaže...

dobra mi je ova analiza, i mene je zivcirao taj nerealni kraj u kojem domoroci pobjede, uz pomoc odmetnutih, samo me zanima kako ce ih pobijedit u nastavku, kad se korporacija vrati. Mozda sa lebdecim kamenjem?

erca kaže...

Maxim, postoji neki film o tome, mislim da je negdi iz prve polovice 80-ih, sjećam ga se slabo...
Anonimac, kad se vrate u nastavku, pokušat će sa zaraženim dekama i vatrenom vodom, možda s drogama i pornografijom...
Gledao prekjučer "Mjesec", konačno odličan sf, bez alfa mužjaka koji spašavaju svijet u zadnjoj sekundi...

Ozzy kaže...

Pozdrav , ja samo navratio da vidim sta se radi :D
Za planine , inace postoji objasnjenje , jer su se oko toga fakali nekoliko godina ... nesto u vezi magnetizma , ali za ostale rupe objasnjenje je tanak scenario , mada sam ja licno uzivao u filmu i pored rupa i toga sto znas unaprijed sta ce se desiti :D Sve je u ocekivanjima :D Pozz