srijeda, 31. prosinca 2008.

Djevojka bez kišobrana

Broj komentara: 6:

Anonimno kaže...

jadna tužna, ružna djevojka! ozbiljno, malo je lice preoštro i ramena nisu baš djevojačka

jurica kaže...

a kaj ne ovisi to o modelu?

ili postoji neko pravilo u umjetnosti za koje meni nitko nije rekao da sve zene moraju izgledati kao djevojcice disproporcionalno velikih sisa i dupeta?

salim se, ali sad ozbiljno: stilizacija, kompozicija i ino je na mjestu, tome ne prigovaras. osim ako ne poznajes model (u kojem slucaju bih trebao zacepiti) - zasto ne bi zanimljivih predlozaka (pa ako hoces i ljepote) bilo i izvan najstereotipnijih ideala iz modnih casopisa?

Anonimno kaže...

Mislim da ovaj crtež nije ni rađen po modelu,(ili je crtaču malo zadrhtala ruka) inače bi ramena bila u skladu s ostatkom tijela koje nije niti malo neženstveno. I ne želim postavljati kanone ljepote (svi smo u sviđanju malo perverzni, kaj ne), ali sanjivi naslov, plaha poza, uistinu nisam očekivao ovakvo lice....možda je pretjerano reći "ružna", mislim da je "muževna" puno bolji odabir, ali ode mi onda rima.
I komentar je bio upućen kao pozitivna kritika,upućivanje na nedostatke u crtežu,nisam mislio vrijeđati nemodnočasopisnolijepe djevojke, sorry

jurica kaže...

ma znam...

da objasnim zasto sam malo bezobrazan: postoji (medju dobrim dijelom crtaca stripova) konsenzus kako je majstorija (citiram Franu) "crtati obicne zene tako da izgledaju kao boginje".

i beg to differ - nije li majstorija nacrtati obicne zene kao obicne zene, boginje kao boginje, a ruzne zene kao ruzne zene? (gdje NIPOSTO ne odbacujem stilizaciju, karikiranje i ino, ali da citetelju bude ocigledno - ovo je OBICNA zena, a ne nekakva boginja)

kad ja gledam ovaj crtez - lice jest ostro, ali znam zene jos naglasenije ostrih crta lica (a i mislim da je lice ovdje, kod crtanja, stavljeno u drugi plan i da se vise truda posvetilo pozi i tijelu). ramena jesu mrvicu jaca od onog ideala koji spominjasmo, ali znam i bitno "snaznijih" zena.

i tako to... opet blebecem... ali takodjer dobronamjerno :-)

Anonimno kaže...

ma da, vidi se da lice nije dorađeno, a poza je stvarno odlična...za ramena još ne nalazim opravdanje osim ako model nije Sanja Jovanović ili neka naša druga plivačka diva..no, nije važno...dosadilo mi komentirati iliti isprazno blebetati

erca kaže...

Hvala na komentarima...