srijeda, 23. lipnja 2010.

Jean

U ruke mi nekako dospio album "Gospodin Jean", autora Dupuya i Barberijana, i sad počnem ja to čitat, ali nisam daleko dogura. Usudio bi se reći da je ovo najlošiji strip koji je "Fibra" dosad objavila.
Crtež čist, jednostavan, onako podsjeća na Trenca, gospodin Jean je tridesetogodišnjak, pisac, single u Parizu, kojem se kao događaju nekakve zgode, sve to želi biti jako cool, al brate mili, nikakvog sadržaja tu nema.
Eh, da, podsjetilo me to sa tridesetgodišnjakom i na Fabijana Puha, naravno, ali odgovorno i samouvjereno tvrdim, sadržajnija je jedna tabla Fabijana, nego ovih četrdeset...amen.

4 komentara:

Filip kaže...

pa meni Jean nije tak loš...
dokoni lik koji nema nekih problema u životu, malo mu nekad zavidim.
isto tako sam ti ja hejto Seinfelda - ono, koji je ovo kua, ovi debili ništa ne rade i sami si izmišljaju probleme, aaa! onda sam nakon nekog vremena skužio kolko je to genijalna serija.

erca kaže...

Je, i meni je Seinfeld bio takav iz početka, pa te kasnije uvuku u svoj đir, ali Jean me nije uvukao :-)

jurica kaže...

kad ništa nisi pročitao ;-)

moj prvi susret sa Mesjeom Žanom bijaše u Drawn and Quarterly showcaseovima i radilo se o kasnijim epizodama. tek kasnije je D&Q počeo objavljivati od početka i reakcija mi je bila slična tvojoj - kaj je ovo? u čemu je fora? to je bezveze.

samo kaj sam je prije toga pročitao briljantne duhovite, inteligentne i opipljivo stvarne kasnije epizode koje su duže (čitav album jedna "priča") i u kojima je svjetonazor svakakav, ali opisati ga sa "kul" ne možeš baš nikako.

(a najlošiji album koji je Fibra objavila je El Nino, ali to se ne smije reći jer je crtač svima drag)

mcn kaže...

Ja isto ne volem Jeana. Puno mije bolji "Journal d' un album" o tome kako su radili Jeana nego sam Jean.

mcn