ponedjeljak, 20. srpnja 2009.

Lovac u šaci






Strip iz 2000-te, nastao u trenutku ekološkog prosvjetljenja, objavljen jedino u mojim PZLN. Namjeravao sam ga poslati nekom lovačkom glasilu, čisto kao provokaciju, a onda je jednu kopiju uzeo Tally, no neznam jeli ga uvrstio u neko od svojih izdanja...

4 komentara:

ludi Bego kaže...

Problem nije u nama, nego u životinjama. One nikako da evoluiraju. Zato im i smeta asfalt i auti i gradovi...
A zeleni i ekolozi su izdajice koje rade protiv ljudskog napretka i prosperiteta, a u interesu nekih životinja i sad se ja pitam tko njih plaća! Zeko i medo?
I još jeddno pitanje: da li bi ti živio u pećini? Bez kompjutera i klime? Bez mikrovalne i televizora? A?
Ahahahaha! :-)

erca kaže...

Kakvoj pećini ? Problem je nastao ranije...nije trebalo ni sa stabla silaziti...možda ni iz oceana...

jurica kaže...

@ludi Bego

mi nebismo prezivjeli ni mjesec dana u neciviliziranom okruzju. ali to ne znaci da smo mi ODABRALI civilizaciju.

riskirat cu da zvucim kao jos jedan u nizu pravovjernih sljedbenika Sebicnog gena i izjaviti kako je tekovina civilizacije uvjetovana "sebicnim mimemama" u kojima ni traga "inteligentnog dizajna" nema. to mi se cini prilicno pouzdanom pretpostavkom. uopce ne sumnjam u to.

a sad, hoce li evolucija kulture i tehnologije izbrisati i nas zajedno sa ostalim zivotinjskim vrstama sa ove planete... otom potom. tako vidovit ipak nisam.

***

super crtez. narocito zivotinje.

ne znam je li pristojno spominjati razgovore s drugim ljudima, ali neki dan sam se vidio s Markosom i Macanom i cini se da i Macan i ja imamo dojam kako bi tvoj crtez (a po meni i svjetonazor) najbolje funkcionirao u nekakvom skoro grotesknom drustveno-kritickom stripu. prije nego realistickoj "slice of life" prici. recimo Fabijan Puh koji se priblizava ruzni-prljavi-zli estetici Alana Forda?

mozemo li se nadati necemu takvom (podsjetla me na to ona Odiseja u jogurtu)?

erca kaže...

Hvala Jurice...
Slažem se. Mada sam ljubitelj čistog i detaljnog crteža, držim da je "realističan" crtež u stripu skoro pa besmislen, nema se smisla takmičiti sa kamerom i foto aparatom, ali zato se može ono šta oni nemogu...
Svidilo mi se to u "Fabijanu", volio bi s njim dogurati do 40-50 tabli i izdati ga ukoričenog...