utorak, 31. svibnja 2011.

Big Brother is watching you

Ilustracija iz 1995-e, objavljena u studentskom magazinu "Puls", broj 10...

nedjelja, 29. svibnja 2011.

934

Dvadeset je eto, godina prošlo, od posljednje "Stripoteke" u SFRJ, koja se tada pojavila u Hrvatskoj, svibnja 1991-e, bar meni, ovo je bio zadnji broj, ne znam je li nakon nje bila još koja, jer rat je tada počinjao. "Stripoteku" sam od broja 800, tamo negdje 1984-e, redovito kupovao, pojavljivala se uredno svakog utorka na kioscima, sve do kraja osamdesetih, kad je jedno vrijeme nestala, pa zatim prešla na mjesečno izlaženje. Zanimljivi su brojevi iz 1989-e, na kojima se lijepo da pratiti rast inflacije i sve veći broj nula, pa mi je tako "najskuplja" ona iz prosinca te godine, koja košta 64000 dinara. A onda je pred novu godinu, premjer Ante Marković lupio šakom po stolu i tri, četiri nule su nestale.
Sa "jugoslavenskom strip revijom" tako sam stao na broju 934, a ovu novu , kojoj u podnaslovu stoji "revija svetskih stripova", kupim povremeno, istina rijetko, nakon šta povirim šta ima unutra...

nedjelja, 22. svibnja 2011.

Subotnje popodne na Mafestu

Bingo! Tražio sam potpis na svoj primjerak, a dobio sam crtež i potpis Davida Lloyda, majstora od "Vendete"...
Tribina, Darko Macan o strip.gen - u...
Druženje sa Marinom Baučićem i Ivanom Svagušom Svagijem.
Druženje sa Mariom Vrandečićem.
Tribina, Stjepan Bartolić.
Tribina, Brian Azzarello i Goran Sudžuka.
Tribina, David Lloyd i Goran Sudžuka.

Stigoh se bar jedno popodne zaletit do Mafesta u obiteljskom paketu, jer jučer su mi bile najzanimljivije tribine. Nisam baš nešto pazario, tek dva albuma, "Sexualni odgoj" Ivana Svaguše Svagija i "Amnezija" Filipa Andronika, i to jer su mi bili ispod 50 kuna, plus katalog festivala. Neka skuplja izdanja koja su mi napeta, morat će pričekati, da moj Filip prestane trošiti onoliko pelena koliko troši :-)

petak, 6. svibnja 2011.

O stranicama koje ispadaju 2

Još jedno izdanje čiji su listovi krenuli u samodređenje do odcjepljenja, a na okupu ih drže još samo korice, jer imaju pušku. Sjećam se dobro koje je oduševljenje izazva "Rex" Danijela Žeželja, kod mene i Rica, u ono doba kad su albumi bili oaze u pustinji.
Daklem, izdavač Radio 101, urednik Drago Perić, tehnički urednik Boris T. Matić, tisak X press, 1995, svi listovi ispali !
I bolje da su X, nabijem ih 101 put...